Read Црнила by Коле Чашуле Kole Čašule Online

Црнила

Subbuteo Italia Catalogo completo ligthweights, notizie ed articoli sul Subbuteo, iniziative ed eventi.

...

Title : Црнила
Author :
Rating :
ISBN : 11772944
Format Type : Other Book
Number of Pages : 474 Pages
Status : Available For Download
Last checked : 21 Minutes ago!

Црнила Reviews

  • Marija S. ivanovska
    2018-12-12 06:28

    Книга што ни порачува дека денес може да се остане жив единствено ако не се прашува, ако не се знае ништо, ако не се има очи и мисла за ништо од сево ова што станува околу нас. Познат призвук на едно современо секојдневие, сепак не толку далечно и за нашите претци. Се чини менталитет тешко се искоренува, а навиките на Македонецот ја надживеала дури и традицијата, обичаите, простото македонско што требаше да тлее во секој од нас - а сега е засенето од западните култури. Жално. Па останува да виси во просторот прашањето: Има ли поголем непријател на Македонецот, од самиот Македонец? ,,Црнила'' ни зборува за предателите на Ѓорче Петров обопштувајќи го светот на предателите на Историјата.

  • Stefan Serafimoski
    2018-11-12 00:33

    Драмата има добра основа, иако понекогаш се добива впечаток дека на сцена се случуваат многу работи одеднаш.