Read Klik! Pengantin Musim Salju by Suri Ryana Online

klik-pengantin-musim-salju

Demi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok-oloknya kerana tunangnya (Karlisha Zandra) membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir. Kay yang tidak mahu disatukan dengan Irham, mamat sewel yang menyakitkan hatinya itu bersetuju berlakon sebagai pengantin olok-olok Adam Putra dan mengikut lDemi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok-oloknya kerana tunangnya (Karlisha Zandra) membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir. Kay yang tidak mahu disatukan dengan Irham, mamat sewel yang menyakitkan hatinya itu bersetuju berlakon sebagai pengantin olok-olok Adam Putra dan mengikut lelaki itu ke Jepun untuk bertemu dengan nenek Adam Putra.Musim dingin dan salju tebal di Jepun menjadi saksi cinta mereka bersemi. Dalam mengharungi hari-hari sebagai pasangan pengantin olok-olok, mereka terjebak dalam gelora cinta yang hangat membara hingga akhirnya mereka betul-betul jadi pengantin.Asyiknya mereka menyulam cinta setelah berkahwin di bumi Jepun sehinggakan mereka tidak menyangka ada badai yang sedang menanti setelah mereka pulang ke Malaysia. Cinta mereka diuji dengan kehadiran Hud Mikael, sepupu Adam Putra yang pernah sukakan Kay dan juga bekas tunang Adam Putra iaitu Karlisha Zandra.Berjayakah pengantin musim salju ini mempertahankan cinta suci mereka?...

Title : Klik! Pengantin Musim Salju
Author :
Rating :
ISBN : 9789670448640
Format Type : Paperback
Number of Pages : 750 Pages
Status : Available For Download
Last checked : 21 Minutes ago!

Klik! Pengantin Musim Salju Reviews

  • heril azwan
    2018-09-27 16:05

    KLIK! PENGANTIN MUSIM SALJUby Suri RyanaKasih Latifah aka Kay, si tomboi pemulilik syarikat dan studio fotografi Klik! terpaksa menerima permintaan Adam Putra supaya menjadi pengantin olok2 untuk berjumpa dengan nenek Adam, Ku Yam di Jepun. Semua sebab tunang Adam, Karlisha Zandra melarikan diri di malam perkahwinan mereka. Di sana, tanpa sedar bibit cinta bermula antara mereka dan mengubah penampilan Kay seratus peratus.Eh, macam tersuka pulak yang ni.. hehehcompare dengan #kimchi untuk awak, saya suka lagi #klik! ni. walaupun agak klise, tapi suka olahan kak suri, nampak polos je.tapi, saya suka part sebelum kahwin, mostly dekat Jepun tu. memang baca semua sebab banyak adat2 orang Jepun diselitkan, gubahan bunga etc n tempat2 menarik dekat Jepun tu.... Memang details je, n excited terlebih bila bace.bila da balik Malaysia tu macam kureng sikit da mood.. more pada gangguan Karlisha, Hud sepupu Adam yang memang minat dengan Kay dan rahsia Adam pasal orang yang bertanggungjawab nak jual Kay dekat Thailand tu. Rasenya, patut tamatkan je dekat ms 500++ (tapi kire not bad sebab sampai ms 500 tu baca tak lompat2).Overall, ok la boleh layan... cuma part lepas kahwin tu tak yah pun tak pe. Drangging 1, konflik pun klise je... for me, sampai dekat jepun n diorang kahwin tu da ok da, mungkin scene balik Malaysia just tuk berkenalan dengan famili masing2 je.. tapi still ok la*rating : 3.9*

  • Mai
    2018-10-16 22:24

    3.8* Akhirnya tamat jua... Sejujurnya saya lebih menyukai novel ni berbanding dengan novel yg sebelumnya. Kali ini kita dibawa ke Jepun pula credit utk penulis dgn sedikit info2 yg diselitkan tentang adat & budaya masyarakat Jepun. Unsur drama Korea masih dikekalkan tapi apa ada hal trademark penulis lagi pon babak2 tu "sweet" . (saya suka)Saya lebih mengemari babak2 sebelum Kaseh Lateefa & Adam Putra berkahwin berbanding dgn babak2 selepas mereka berkahwin. Begitu juga saya lebih menyukai Kay berbanding Kaseh(padahal org yg sama) haha. Untuk penulis ermmm saya rasa gaya dan olahan penulis semakin matang cuma bila sampai ke hujung2 cerita tu penulis seolah-olah mengulang semula kisah M.A.I.D konflik&cara penyelesaiannya.seakan-akan je. Next penulis ni dah masuk dalam senarai penulis yg bukunya akan di baca tanpa mengambil tahu sipnosis/jalan ceritanya terlebih dahulu. Lagipun saya tak rajin baca blog/enrty2 di media sosial.

  • Kamaliah
    2018-10-01 23:27

    Its the usual writer's genre. Tapi kali ni hero dia tak kekwat sangat n the writing is a little more matured. I like it. There's a twist. There's nasty antagonist. There's a story apart from all the sweetness. So.... it was okay for me. I like the background of the story tho. This time the writer bring us to visit Japan. I enjoyed the visit. Learn few things there. To comment on the diabetic n too matured scenes is no longer important for me to do coz the way I see it, that is what is selling like hot cakes now but I still enjoy the reading.

  • Ella
    2018-10-05 19:29

    18/06/16Saya jenis yg selective when comes to author..(bukan bias but certain author are very popular but cerita not really my cup of tea..) Suri definitely not. After her first book that I read (Maid)..I got hook on the rest..Cuma Playboy itu suami saya takde dlm my collection though..pinjam kat library je.Well cerita ni agak santai. Pada awalnya saya suka sangat sebab nampak character builds up tapi after awhile cerita dia gets a bit mundane but then start picking up again unlike Maid and KUA. Whatever it is tetap menarik juga especially masa di Jepun. Cuma too detailed.Kay sebenarnya seorang yg lembut tapi bertukar kasar disebabkan kisah hitam yg hampir musnahkan hidup dia. Pada dia she could defended herself against unwanted people. Menurut saya, having the abilities to fight doesnt make u strong if u are very emotional or terlalu confidence because u will not be able to make wise decision at the inopportune time. Furthermore, dia quite naive. Apapun she is definitely not a bimbo.Adam pula seorang yg agak dingin (itu apa yg dia perlihatkan) tapi sebenarnya dia seorang yg sangat prihatin dari banyak sudut dan extremely sweet person. Dia juga cucu dan anak yg baik..Kira lelaki perfect 10 except for cemburu buta dia.. that part mcm ego sikit. Karlisha pilihan ibu yg dia tak dapat menolak..ingat cinta. No wonder nampak pelik je layanan Adam pada Karlisha masa kat kedai photography Kay, beku and uninterested. Nasib tak jadi kahwin. Kerana tak mahu mengejutkan nenek yg tak tahu apa yg dah terjadi in Msia, Adam upah Kay. Berpakat untuk menjadi isteri olok2. Itupun after bribing her with antic camera and photography assignment.Bermulalah cinta pada musim salju when they fly to Japan..kat sini mmg lucu juga ngan Kay. Macam2 hal berlaku..Tapi kerana dengki manusia, nenek yg baru pulih dari sakit jantung jatuh pengsan and warded setelah kebenaran terbongkar. Dan dari sini jugalah, they started confessing and made plan to get married. Kisah dengki manusia doesn't end in Japan..it stretch to Malaysia. Both of them were looking for each other for as long as 10 years tapi tak pernah jumpa hingga di boutique Kay. Banyak juga character sampingan yg memeriahkan buku ini and every single one of them are in fact involved indirectly..Especially Irham, Hud Mikael Dan Zubir.Apa yg saya suka, merajuk Kay tak lama..sempat lagi cakap dia nak merajuk sebab selalu dia terhegeh2 ngan Adam. hahaha..Enjoyable read.

  • nilam
    2018-10-22 17:29

    like usually..cerita dari suri ryana memang besttt..sweettt..berdebar2...walaupun cerita kali ni simple..tp sbb kak suri yang punya novel...sentiasa tertarik hati nak baca sampai mukasurat terakhir...tebal pun rasa x tebal novelnya,,,x sabar nak tungggu kak suri punya next project,,,:)

  • SyaSya Syed Nasir
    2018-10-22 21:03

    Nothing to say except this book was so so so so good and romantic! 😍

  • Ms. Firda
    2018-10-20 17:11

    Dah lama mood mood membaca hilang. Tapi bila hati tergerak nak buka novel ni. dari mula baca sampai lah end saya tak boleh stop. KLIK memang awesome. sangat enjoy baca dari mula hingga akhirnya.Kay yang kasar akibat kisah silam yang perit. Mampukah kay menerima seorang lelaki dalam hidupnya selepas kisah silam yang dilaluinya? Bejayakah Adam putra melembutkan hati kay? kena baca tau. serius , novel KLIK sangat best! KArya dari kak suri pasti tak menghampakan.KLIK, cukup rempah. Sweet muet, mendebarkan, boleh buat bibir tersenyum sendiri dan dahi ni berkerut tanda risau.

  • Izzati Aisyah
    2018-10-05 16:06

    Sebuah kisah yg ringan, takde konflik yg terlampau berat. Jalan penceritaannya berkisarkan kehidupan Kaseh Lateefa akibat daripada peristiwa silam 10 tahun lalu. Apa yg berlaku mmg pahit utk ditelan, tapi bermula dari situ, hidup Kay mula berubah. Pertemuan dia dgn lelaki misteri dan Adam Putra pun terselit sesuatu yg tak terduga. Kalau nak tahu kena baca sendirilah novel ni ya.

  • CrystalGrey
    2018-09-29 15:14

    Nice.. manis,, penceritaan yang tidak berat.. mudah dihadam. cuma kurangkan mengulang perkara yang sama. tapi cerita nyer ringan..indah.. menaikkan mood membaca semula.I love Adam N Kay

  • Nonieღserenity2bliss
    2018-10-12 18:30

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

  • iamfizz
    2018-10-10 21:05

    ok , dalam banyak2 karya suri ryana , karya ni yang paling saya suka paling saya enjoy membacanya .

  • Afifah.
    2018-10-12 22:03

    Not bad, 3.6*

  • Alifah Haris
    2018-09-28 19:15

    As-salam kak suri (kalau kaksuri bace la review kat goodreds ni hehekxD)first sekali nak cakap yg sy antara peminat akak yg sanggup thn hati thn perasaan semata2 tanak baca kat blog sebab nak tunggu full version.Alhamdulillah bukan setakat TAK MENGECEWAKAN malah TERLALU BEST!Tahniah akk kerana berani tampil dgn sesuatu yg lain dr novel2 akk sebelum nih.Sesuatu yg bukan saje lain tetapi unik sgt berbanding lambakan nvl di pasaran.KAY yg takde semangat utk hidup dan jauh menyimpang dr landasan islam ditarik secara perlahan dan penuh kasih syg dan cinta oleh penyelamatnya, ADAM PUTRA.Kaksuri membuktikan bahawa tanpa genre kahwin paksa juga sesebuah nvl tu boleh buat kite senyum sampai ke langit ke tujuh tu ha dengan kisah yg sgt bermesej!sweetnye maid pd kekalutan noorul berdepan dengan mr. F yg sangat la handsome tapi cerewet!sweetnye ism pada kecomelan medina dalam setiap babak berdepan dengan kegarangan si bapak singa dr nazrinsweetnya pisa pada kekuatan afina dalam menundukkan playboy malaya,adrian benjamin!sweetnye kimchi utk awak! pada garapan watak danial lee yang membuatkan sy terawang2..seriously..cite ni membuatkan sy ingin kembali ke korea lagi....sweet yg teramat cite ni. sape tak baca rugi!sweetnya klik!pengantin musim salju adalah pada kelainan cerita ciptaan kaksuri..pada strategi adam utk menarik kay ke landasan sebenar dengan penuh cinta dan sayang.pada kekerasan seorang kay yang berperang dengan diri sendiri bila di hadapan adam.apabila terpaksa memilih utk jadi kay atau kaseh,.,,babak ini sgt terkesan di hati.o.k. sekian! kite tunggu lagi novel dr akak cantek ni!

  • Farra Wahida
    2018-10-18 16:28

    akhirnya bertemu di titik penamat cerita...as usual happily ever after...kisah cinta semanis gula adam putra dan kasih lateefa...yang jahat pastinya akan mendapat balasan yang setimpal. tapi yang jahat tak semestinya tak boleh berubah menjadi yang lebih baik. itu yang cuba diketengahkan oleh suri ryana. di sebalik cerita cinta manis gula tu ada pengajaran yang dapat kita ambil..tahniah suri ryana.

  • Azwa Azli
    2018-10-07 19:21

    Suka ms part belum kawen je..lepas kawen mcm da bosan sket

  • Suria A.Rahman
    2018-10-05 21:25

    Melting as per expected. #PencuriHati

  • Jumay
    2018-10-20 22:07

    best....suka sgt2 dgn cerita ni....awesome....adam putra mmg hero terbaik....hihi

  • Yazlina Saduri
    2018-10-11 18:00

    Novel pertama Suri Ryana saya baca. Awal buku, entah kenapa, nak baca buku ni rasa macam berjalan lawan angin yang kuat. Ada gegaran ke atau halangan dari membaca smoothly. Selepas beberapa chapter baru boleh masuk. Honestly susah nak faham dan jatuh suka Kay (Kaseh Lateefah), tapi incident dia serbu tunang Adam untuk rebut balik baju pengantin tu, dan si Lish pulak selamba mencuri walaupun dengan harta mak bapak & tunang nya patut boleh jer dia beli sendiri... agak melucukan. Kisah seorang melarikan diri dari rumah sebab tak nak bertunang dan seorang lagi tunangnya tak datang masa majlis akad nikah .... too much councidence. Adam sebenarnya dah jatuh hati dengan Kay dan Kay pun dah jatuh hati pada hero yang dia hanya ingat renungan mata masa Kay umur 15 tahun .... tak ngam kot.Satu lagi watak Lish, Hud an Irham yang selfish tapi acah-acah jahat tak cukup untuk build meaningful conflict dalam cerita ni.

  • Nik Qamarina
    2018-10-03 21:25

    overall OK.. cerita yg menarik. penulis mengambarkan keindahan bumi Jepun..

  • Nurul Shakira
    2018-09-26 19:04

    3

  • Ain adawiyah
    2018-10-21 16:08

    As usual karya penulis selalu sweet2 .leisure reading. konflik tak berat.

  • Miss Ja
    2018-10-06 20:02

    "Demi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok-oloknya kerana tunangnya (Karlisha Zandra) membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir. Kay yang tidak mahu disatukan dengan Irham, mamat sewel yang menyakitkan hatinya itu bersetuju berlakon sebagai pengantin olok-olok Adam Putra dan mengikut lelaki itu ke Jepun untuk bertemu dengan nenek Adam Putra.Musim dingin dan salju tebal di Jepun menjadi saksi cinta mereka bersemi. Dalam mengharungi hari-hari sebagai pasangan pengantin olok-olok, mereka terjebak dalam gelora cinta yang hangat membara hingga akhirnya mereka betul-betul jadi pengantin.Asyiknya mereka menyulam cinta setelah berkahwin di bumi Jepun sehinggakan mereka tidak menyangka ada badai yang sedang menanti setelah mereka pulang ke Malaysia. Cinta mereka diuji dengan kehadiran Hud Mikael, sepupu Adam Putra yang pernah sukakan Kay dan juga bekas tunang Adam Putra iaitu Karlisha Zandra."Jaa bagi 4 BIntang. ^_^Cerita ini menarik, tapi ada kurg something. Tak dapat dikenal pasti kenapa.-Kay atau nama sebenar Kaseh Lateefa mempunya kisah silam yang sangat menyedihkan + menakutkan, oleh kerana itu dia berubah menjadi brutal untuk menjadi lebih kuat.-Adam Putra, sukakan Kaseh (sayang sangat2 (>,<)) Dia mengubah Kaseh utk menjadi lebih baik (So Sweet) tp bila dugaan datang sampai hati dia x percaya kat kaseh.. untung Kaseh jenis yang tak cepat mengalah (Kaseh bersungguh memujuk suaminya).....At the end its happy ending. *I'm one of your fan*Kipidap writer !*

  • Wan rohani harun
    2018-10-16 21:06

    Buku ni saya baca sb saya sudah baca salju kyoto before this jadi saya pikir ini macam tema sama la... Kut. Tapi lepas baca rasa macam tak sama sebab adam tu tak sama macam arjuna tu. Arjuna dingin tapi adam tak. Ini semua warisan daripada kenangan mokcik ni baca romance la macam dari buku judith mcnaught dulu masa sekolah. Mana mungkin mokcik ni lupa dengan zachary benedict hero yang paling terkesan dalam hidup ok! Tapi iya la, dah penulis pun berbeza jadi sangat tidak adil untuk saya bandingkan buku ini dengan salju kyoto. Each is good in their own ways. Saya mengambil masa agak lama untuk menghabiskan klik kerana saya agak keletihan minggu ini. Tapi dah habis ni macam alaaa now nak baca apa? Tapi part adam tak percaya kaseh tu buat mokcik stress sampai mokcik pause membaca dan tengok criminal minds jap untuk tabahkan hati. Lagipun masa tu reid muncul kat tv jadi haruslah mokcik focus kat hero kedua best lps benedict kan. Adam ni konon cinta separuh mati tapi bila isteri dianiaya taknak percaya isteri kenapa? Kebelakangan ini banyak jumpa buku bertemakan kemaafan. Terkini buku Awak Sungguh Perfect dan Klik ini. Mungkin ini bawa sesuatu maksud dalam hidup mokcik? Nak end review buku ini dengan quote dr criminal minds:"Forgiveness does not change the past, but it does enlarge the future" - Paul Boese

  • Ainaa Akemi
    2018-10-16 17:28

    Novel yang santai dan tak begitu banyak konflik. Tak Ada stress baca novel ini walaupun ada masa the rasa geram dengan Karlisha Dan Hud, rasa nak penyek je.Watak Adam Putra yang cool, romantik dan loving memang Kay yang brutal boleh terpikat sampai hati bergolek-golek nak kena minta orang kutip bila Adam masuk mood itu.

  • Rinna MY
    2018-10-07 17:26

    kay@kaseh dari brutal.jadi femininadam putra yg sgt laaa romantik sampai kaseh yg brutal nie pun leh cairgeram ngan hud dan karlisha.. yg penyebab rumahtangga kaseh dan adam tergugat...suka ngan kak putri sbb ajar kaseh nak pikat dan lembut hati adam yg tengah marah dan merajuk.. novel nie x byk sgt konflik dan best

  • Marklynnah Sominding
    2018-09-28 18:18

    1. hero dan heroin ke Jepun ala2 cerita my girl drama korea tu. olok2 jd cucu menantu. 2. aksi drama korea like si hero memanaskan tapak tangan si heroin.3. 'menjulingkan mata keatas' berulang. emoji ini ke

  • Siqahiqa
    2018-09-26 16:05

    Novel yang ringan, manis, indah dengan konflik yang tidak sarat dan melarat. Good job Suri Ryana. Belajar jugak mengenai Jepun :) Full review on my blog. Feel free to visit : :) http://www.siqahiqa.com/2017/01/novel...

  • Oyameow
    2018-10-11 16:15

    terbaekkkk!

  • Nida
    2018-09-29 17:00

    A light reading, enjoyable and so sweet. Ada few pages contain nicely "poetic" , "catchy" words... i"ll put those in my journal

  • Liya71
    2018-10-10 20:21

    best... boleh rasa salji turun dan keadaan sejuk kat luar rumah bila salji turun.. best best best